Erasmus +

Samen ontdekken we de wereld

Onze leerlingen verleggen hun grenzen, ook letterlijk. Om dat te bereiken, nemen wij deel aan het Erasmus + programma. Dankzij dit programma krijgen onze leerlingen de kans om deel te nemen aan buitenlandse projecten.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Geïnteresseerde leerlingen dienen hun cv in en voeren een sollicitatiegesprek bij een jury bestaande uit leerkrachten. Wie slaagt, mag mee op Erasmus. Tijdens dit project volg je lessen in een andere school en bezoek je ter plaatse culturele bezienswaardigheden. Je overnacht meestal bij gastgezinnen. Dit project verruimt je blik, vergroot je zelfredzaamheid en scherpt je talenkennis aan. Je sluit vriendschappen met jongeren uit heel Europa.

Goed om weten: dankzij de subsidies van de Europese Unie kunnen we deze ervaring gratis aanbieden. De voorbije jaren konden onze leerlingen op deze manier naar Denemarken, Melilla in Noord-Marokko, Noorwegen, Nederland en Duitsland. Wij hebben op onze beurt ook al jongeren ontvangen uit deze landen.

Ook onze leerkrachten krijgen de kans om een buitenlandse ervaring op te doen. Een aantal onder hen nam al deel aan internationale congressen rond thema’s als diversiteit, inclusie en duurzaam ondernemen. Ze keerden telkens terug met nieuwe inspiratie en nuttige internationale contacten.

Enkele leerlingen van 6 aso getuigen over hun Erasmus + ervaring in Noorwegen.
Compilatie filmpje van de Erasmus + uitwisseling in Gulpen (Nederland)

Internationale ervaringen

Leerlingen uit 6 stw en 6 gww werkten vorig schooljaar in Londen. Tijdens deze twee weken verwierven we nuttige ervaring in de kinderverzorging en de woonzorgcentra.  Uiteraard stond ook een bezoek aan Londen op het programma. Dit schooljaar trekken we naar Dublin.

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner