Wij zijn een hedendaagse school

Natuurlijk is kennis belangrijk!

Vaak denkt men echter dat je kennis alleen maar kan leren door droge, abstracte theorie uit het hoofd te leren. Dat is niet zo. Mensen –en zeker jongeren- leren nu eenmaal het best door te doen.

Daarom presenteren we de leerstof zo interactief en levensecht mogelijk. Op basis van wetenschappelijk onderzoek hebben we de ‘Max-methode’ gelanceerd. Hiermee zijn we trendsettend in Vlaanderen.

• In de eerste graad werk je elke woensdag heel actief aan een vakoverschrijdend project tijdens de Max-morgen. Hier leer je door samen te werken en te experimenteren. Je leert eenzelfde thema te bekijken vanuit verschillende invalshoeken die elkaar aanvullen.
  • In de tweede graad geven we een aantal lessen in Max-blokken. Je leert vlotter nieuwe leerstof als je ze veel kan inoefenen. Lessen van 50 minuten geven niet altijd die mogelijkheid. Daarom werken wij met lesblokken van 2 of 3 lesuren, gericht op ‘learning by doing’.
  • Ook in de derde graad hebben we een sterk concept ingevoerd: de Max-modules. Je verdiept je elke vrijdagnamiddag in het interessegebied van je eigen keuze. Er is voor elk wat wils: bedrijfsbeheer, culinair, cultuur, Italiaans, Spaans, Duits, wetenschappen, ICT,…

Wij integreren geregeld de informatie-en communicatietechnologie (ICT) in onze lessen.

Informaticalokaal – Desktops en Laptops ter beschikking

Zo bereiden we je optimaal voor op de maatschappij van morgen. Elke leerling maakt gebruik van Smartschool, onze digitale leeromgeving. Notebooks, laptops, tablets en digitale borden zijn volop aanwezig in onze school. Zonder extra kosten voor de ouders, want ook dat vinden wij belangrijk.
Om de leerstof nog interessanter en levensechter te maken, trekken we er geregeld op uit. Door middel van bedrijfsbezoeken, stages, rondleidingen enz. laten we de leerlingen op een authentieke manier kennismaken met de échte wereld.