VISIE

GO! Atheneum MXM gelooft 100% in de maatschappelijke meerwaarde van internationalisering in het onderwijs. Deelname aan internationale projecten maakt het mogelijk om onze leerlingen nog beter voor te bereiden op latere studie- en beroepskeuzes. Bovendien volgen we hiermee de Europese prioriteiten sociale inclusie, duurzaamheid, digitalisering en democratische participatie.
Onder de benaming ‘Max Goes International’ startte het internationaliseringsprogramma van GO! Atheneum MXM in het schooljaar 2017-2018. Onze schoolmascotte, ‘Max’, kreeg een internationale look waarmee hij meteen symbool staat voor alle internationaliseringsactiviteiten van onze school.
Internationalisering past perfect in het Pedagogisch Project van het GO! Om een leefbare en open samenleving te realiseren, is het op de eerste plaats onze opdracht om van onze jongeren democratische, geëngageerde burgers te maken.
Willen we een harmonieuze en duurzame samenleving, dan moeten we hen “samen leren samenleven”. Daarom kijken we over de grenzen van ons vak en over de muren van de school, om de ruimere wereld te ontdekken.
De leefwereld van jongeren zal in de toekomst meer en meer internationaal georiënteerd zijn. Met verschillende projecten willen wij onze leerlingen daarop voorbereiden.
GO! Atheneum MXM maakt gebruik van subsidieprogramma’s zoals Erasmus+, eTwinning en Euroscola.
De internationale samenwerking laat onze school groeien. We maken al enkele jaren deel uit van een internationaal netwerk van Europese partnerscholen en we zijn de trotse bezitter van het label van Expert European Parliament Ambassador School.


pROJECTEN
Ieder schooljaar neemt GO! Atheneum MXM deel aan verschillende internationale projecten. Leerlingen maken kennis met andere culturen en ontwikkelen zo een bredere kijk op de wereld. Ze verhogen hun zelfredzaamheid en oefenen hun kennis van vreemde talen.
Leerlingen uit de 3de graad dubbele finaliteit gaan op Erasmus+. Zij versterken hun competenties met een buitenlandse stageperiode van veertien dagen.
Erasmus+ geeft ook aan leerlingen uit doorstroomrichtingen de mogelijkheid om een buitenlandse ervaring op te doen in korte uitwisselingsprojecten.
Met Euroscola bezoeken leerlingen van het 6de jaar het Europees Parlement in Straatsburg.
Ook leerkrachten versterken hun competenties en vaardigheden met internationalisering. Heel wat van onze leerkrachten namen de voorbije jaren deel aan buitenlandse seminaries en opleidingen.





